miercuri, 15 februarie 2012

Ingrijirea mainilor







Se pot folosi următoarele plante medicinale: lămâie, pătrunjel, ţelină.
Modul de folosire al plantelor medicinale:
Lămâie (Citrom lemon) sucul de lămâie se poate folosi sau chiar felii de lămâie cu care se va unge mâna de mai multe ori pe zi. Ajută la dispariţia pieliţelor de la unghii, catifelează pielea, o albesc şi se înlătură petele.
Lămâie (Citrus lemoniu) Se ia de la farmacie glicerină, şi apă oxigenată. Se pune1 linguriţă de glicerină, cu 1 linguriţă de apă oxigenată şi cu sucul obţinut de la o jumătate de lămâie. Se pun toate într-o sticlă şi se agită bine înainte de a se folosi. Se unge pe mâini cu acesta de câte ori doriţi. Se freacă apoi mâinile pentru a intra în piele. Se ţine la rece bine închis.
Pătrunjel (Petroselinum crispus) frunze mărunţite 2 linguriţe cu 2 linguriţe de oţet pentru 24 ore apoi se aplică prin tamponare pe mâini. Se face de mai multe ori pe zi, pentru albirea mâinilor.
Ţelină (Apium graveolens) se pune 2-3 linguriţe de rădăcină la fiert în 250 ml apă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se ţin mâinile în acest lichid pentru 10 minute, apoi se lasă să, se usuce. Se face de 2 ori pe zi.

Niciun comentariu: